Neil Cowley Trio at LantarenVenster

2 I might go!

Add to Calendar 2013-04-27 2013-04-27 35 Neil Cowley Trio at LantarenVenster Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Neil Cowley zijn muzikale talenten zou inzetten als jazzpianist. Hij is klassiek geschoold en maakte na zijn tienerjaren de overstap naar de popmuziek. De 39-jarige toetsenist, die het toetsenwerk verzorgde op Adele's megahit Rolling In The Deep, heeft inmiddels al meer dan een decennium zijn eigen Neil Cowley Trio. Begin vorig jaar verscheen met The Face Of The Mount Molehill alweer het vierde album van het drietal. Op dit album gaat Cowley meer richting mainstream met een mix van powerpop, minimalistische soundscapes en - zoals hij het zelf omschrijft - "filmmuziek op zoek naar de geschikte film".

Cowley trekt samen met drummer Evan Jenkins en bassist Rex Horan alledaagse elementen muzikaal uit het verband en structureert ze laag voor laag in zijn composities. Vorig jaar gaf de band een succesvol optreden op het North Sea Jazz Festival.

“Met hun vierde album hebben de mannen van het Neil Cowley Trio een waar meesterwerk gemaakt. Noem het jazz, noem het pop-geïnspireerde jazz, noem het rockjazz: The Face Of Mount Molehill is een meesterlijk album.” (Written in Music, Dick Hovenga)

LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 false DD/MM/YYYY

570 views

Frank Bolder added this event on 2013-03-07 04:26:28.

Where

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
Rotterdam
010-2772277

When

Sat, April 27, 2013
20:30

Tickets

€ 18,-

Musicians

About

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Neil Cowley zijn muzikale talenten zou inzetten als jazzpianist. Hij is klassiek geschoold en maakte na zijn tienerjaren de overstap naar de popmuziek. De 39-jarige toetsenist, die het toetsenwerk verzorgde op Adele's megahit Rolling In The Deep, heeft inmiddels al meer dan een decennium zijn eigen Neil Cowley Trio. Begin vorig jaar verscheen met The Face Of The Mount Molehill alweer het vierde album van het drietal. Op dit album gaat Cowley meer richting mainstream met een mix van powerpop, minimalistische soundscapes en - zoals hij het zelf omschrijft - "filmmuziek op zoek naar de geschikte film". ...
read more

More concerts by Neil Cowley

Date Detail Tickets
Oct18 Neil Cowley Trio
RNCM
Manchester, UK
buy
Oct18 Neil Cowley Trio
RNCM
Manchester, UK
buy

Post these events to your social pages. Learn how here.

comments powered by Disqus
Support All About Jazz Through Amazon

Weekly Giveaways

Mort Weiss

Mort Weiss

About | Enter

Rotem Sivan

Rotem Sivan

About | Enter

Michael Carvin

Michael Carvin

About | Enter

Steve Wilson/Lewis Nash

Steve Wilson/Lewis Nash

About | Enter

Promote live jazz in Rotterdam

Jazz Near You connects musicians and presenters with fans.
We also build active jazz communities.

NewsPhotosMusiciansTeachers

Add Or Upload Events